Reacţie

Standard

Am văzut asta:

M-a deranjat, şi i-am adăugat comentariul ăsta:

Diferenţe există, dar nu în halul ăsta. Aici e comparată extrema de jos dintr-o parte cu extrema de sus din cealaltă (ca să nu mai zic că şi România face în prezent parte din UE. 😛 )
Eu şi bărbatul meu avem pensii relativ modeste, dar nu arătăm ca în poza din stânga. Cunosc şi o grămadă de pensionari de la ţară care nu arată aşa. Nici socrii mei, care trăiau dintr-o singură pensie, nu arătau ca în poza aleasă.
Nu zic că nu există şi astfel de pensionari, dar sunt excepţii, nu sunt semnificativi pentru o întreagă categorie socială.
Iar astfel de poze sunt manipulatoare, întărâtă aiurea. Şi nu cred că de asta e nevoie. Reţeta „ciorbei” e măsluită.

Presupun că nu e cel mai potrivit comentariu la postarea unei foste colege de serviciu, dar… je m’en fiche. În traducere liberă: mi se fâlfâie.

COMPLETARE:
Poza din stânga e făcută în Macedonia. O găsiţi aici.

Reclame

6 răspunsuri

 1. Ai avut dreptate în comentariul tău și poate, tocmai pentru că ți-a fost colegă de serviciu autoarea, nu văd pentru ce ar considera comentariul tău nepotrivit. Până la urmă, adevărul este cel mai bun răspuns pe care îl putem da.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ai dreptate, dar…
   Fosta mea colegă nu e autoarea postării, doar a distribuit-o. Şi, dacă a făcut asta, înseamnă că a ignorat cu bună ştiinţă ceea ce n-am ignorat eu, deci comentariul meu are mari şanse să nu-i fie pe plac.
   E şi ea pensionară, şi zău că seamănă destul de bine cu d-na din dreapta şi deloc cu baba amărâtă din stânga. 😆

   Apreciază

   • Am văzut că ai venit si cu o completare care ne aduce în față o denaturare a adevărului. Măsluirea „ciorbei” despre care ai scris chiar tu în comentariu.

    După opinia mea, generalizările în genul celei de mai sus (dacă imaginile ar fi reale) este neproductivă pentru toată lumea. Este clar că adevărul nu poate fi numai în alb sau numai în negru, totdeauna existând și nuanțele de gri.

    Apreciat de 1 persoană

  • Păi e o poză frumoasă, şi am găsit-o într-un articol romantic (cel către care duce linkul). Numai că, în postarea de pe FB, accentul de pus pe sărăcia celor doi.
   Dacă e s-o luăm aşa, mie nu-mi place cum e gătit „pensionarul” din poza din dreapta. N-am mai căutat şi poza aia, să văd de unde a fost culeasă, dar presupun că e vorba de vreun individ sclivisit din înalta societate, sau, oricum, de unul cât de cât de deasupra clasei de mijloc.

   Apreciază