4 răspunsuri

 1. Wow, e horror ce lasă de înțeles articolul ăsta, nu am avut timp să caut, dar ce pot să spun, fără să caut pe google, e că animalele sunt bine tratate aici, că din 2015 până acum nu am văzut un singur pisoi, cățel rătăcit pe străzi, flămând sau suferind. Cred că e o exagerare, o denaturare, o fi legislația nepusă la punct pe linia asta, din cauză că n-au prea fost precedente de genul, posibil, nu știu. Unul dintre primele lucruri pe care le-am observat în Canada, abia venită din România: cei mai mulți câini, spre exemplu, pe care i-am văzut plimbându-se cu oamenii lor, sunt maidanezi de-ai noștri. În România, țin minte, cei care-și luau un câine de apartament, un câine de plimbat cu lesa pe străzi, își alegeau câini de rasă, maidanezii, câinii aceia comuni, îi vedeai mai degrabă în lanț, pe la curțile oamenilor de la țară. Aici, oamenii nu prea țin cont de rasă, cei mai mulți își iau prieteni patrupezi (contra cost, de la adăpost) fix din neamul maidanezilor noștri. La fel și cu pisoii – majoritatea sunt pisici comuni, cum e Simon, nu din cei cu blăniță stufoasă sau dimpotrivă – pisici dintr-alea fără păr, ori cu ochi albaștri. Toate animăluțele sunt vaccinate, îngrijite, să zicem că dacă au ceva problemele dentare, apar și alea pe fișa personală, cu recomandările de rigoare.

  Apreciat de 2 persoane

  • Cred că în România s-a considerat şi se consideră la sine înţeles că zoofilia e o perversiune. De-aia nu s-a simţit nevoia să se dea o lege care s-o interzică, aşa cum nu s-a gândit nimeni până acum să specifice în constituţie că prin căsătorie sunt unite doar două persoane de sexe opuse, fiindcă şi homosexualitatea & comp. au fost considerate perversiuni de când lumea. Anormalul a început să fie acceptat şi ridicat în slăvi de relativ puţină vreme. Drept pentru care îngrijorătoare sunt legile care-i conferă drepturi.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Cudi, ce tot îi dai cu protecția animalelor? De parcă zoofilia le-ar produce traume sau ceva! 😀 Ai văzut vreodată un filmuleț de profil? Nici măcar când erai studentă? 😛 Eu cred că animalele nu sunt traumatizate 😀 și că cel care ar trebui protejat este omul. De propria lui prostie, gen.

  Altfel, mie mai mult îmi plac pisicile obișnuite decât cele de rasă. 😆

  Apreciază