Nebunie curată

Standard

Simplul fapt că i-a venit cuiva ideea asta e îngrijorător.

Oare această Mona-Lisa şi alţii la fel de „open-minded” ca ea nu-şi dau seamă că e vorba de ceva similar cu a propune să ne radem toţi în cap ca să nu sufere ăia care-au chelit? Sau să umblăm toţi în cârje ca să nu fie afectaţi infirmii?

Una e să acceptăm minorităţi de genul transsexualilor, şi cu totul alta să schimbăm modul de viaţă al majorităţii. Înţelegerea şi acceptarea trebuie să vină din ambele părţi, nu doar dinspre majoritate către minoritate.

Cum putem să mai vorbim despre democraţie când vrem să transformăm excepţiile în reguli?

5 răspunsuri

 1. Ai drreptate, este o nebunie. Cu toate astea, așa se întâmplă, se acordă mai multe drepturi minoritarilor, astfel încât majoritarii nici nu vor mai avea cuvânt de spus. Se numește „corectitudine politică”, dacă nu mă înșel.

  Apreciat de 1 persoană

   • Și tu ai dreptate. Exact acele interese ar trebui cercetate mai cu grijă, dar ele sunt cel mai adesea bine dosite, pentru a fi cât mai puțin vizibile, eventual sunt frumos „decorate”, pentru a părea cu totul altceva decât sunt în realitate.

    Apreciat de 1 persoană

 2. Pingback: Corectitudinea imbecilă – O Poziție

 3. Mă așteptam ca ideea acestui ban să fie ceva de genul: fetele nu sunt obligate să poarte uniforme cu fuste și băieții cu pantaloni, să nu fie o linie roșie separatoare între genuri, fetele să poată purta uniforme cu pantaloni, dacă preferă astfel, să nu impună nimeni ce să porți… Așa ar fi fost mai digerabil.

  Apreciat de 1 persoană