Prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul

Standard

Personajului numit Elena, care poluează cu comentariile sale idioate mai multe bloguri, i se potriveşte de minune zicala „prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul”. Şi e greu s-o treci cu vederea, fiindcă o prostie atât de crasă sare-n ochi de la o poştă.

Nu pricep de ce o suportă posesorii blogurilor respective, mai ales după ce îi scoate din sărite mâzgălindu-le spaţiul virtual cu „poeziile” ei. Dar fiecare e liber să facă la el acasă ce vrea. Şi, în virtutea acestui drept, dacă respectiva creatură ajunge cumva pe-aici, îi atrag atenţia să nu se ostenească să comenteze, fiindcă toate comentariile îi vor fi şterse fără a fi citite. Dacă vrea drept la replică să-şi facă blog, că e simplu chiar şi pentru tâmpiţi şi, vorba aia, „gratis, mamă soacră„.

15 răspunsuri

 1. Chiar dacă dă des cu bâta în baltă, ea nu este rău intenționată. Iar când strecoară răutăți, e simplu să înțelegi ce o mână-n luptă, care-s criticile la care răspunde astfel, de multe ori neinspirat.
  Ca și în viața offline, oamenii de pe bloguri sunt de tot felul, nu toți au cuvintele la ei ca tine sau ca Renata, nu toți au pertinența voastră, nu toți își stăpânesc (pe cum își doresc într-un târziu) impulsurile și emoțiile.

  Apreciază

  • Dama de ghindă a zis că eu am voie să răspund, cu condiţia să nu mă lungesc la vorbă. 🙂
   Elena nu strecoară răutăţi, e rea şi răzbunătoare. Îi atrage omul, pe bună dreptate, pe blogul vostru, atenţia că vorbeşte-n dodii, şi se trezeşte pe urmă cu ea pe blogul lui, ba că să-i spună că are articole sprea scurte şi scrise fără talent şi să i le lungească ea cu versuri de nici 2 lei, ba ca să-l dojenească fiindcă-şi chinuieşte pisica ţinând-o în casă etc.

   Apreciază

   • Nu-i rea, buey, aici greșești tu. Sau ce înseamnă rea? Elena are un suflet bun, e bine intenționată la modul general, dar sigur că, deoarece nu vă suportați, nu vă trimiteți una alteia ocheade și gânduri luminoase. E rea strict cu tine, nu și în rest. 😉

    Apreciază

 2. Subscriu la ce-a zis Cudi. Elena nu-i rău intenționată și asta-i scuză multe. Problema ei este naivitatea geamănă cu prostia de care dă dovadă mai mereu. Are și defectul că, deși bazându-se exclusiv pe niște feelinguri (uneori inspirate, alteori nu), își susține crezurile cu un refractarism ce i-ar putea asigura titlul de habotnicul anului. Senzația mea e că-l întrece la capitolul ăsta pe Iosif. Ori, la fel cum mintea fără inimă cauzează ruina sufletului, nici inima fără minte nu te poate duce departe. Oricâte i-am putea trece cu vederea Elenei, naivitatea nu trebuie să i-o trecem, pentru că nu-i face bine nici ei. Și ar cam fi cazul să înceapă să se maturizeze, că deja e pe net de atâta timp și interacționează cu oameni de la care are destule de învățat și ea.

  Apreciază

  • Continuaţi s-o faceţi „nesimţită” când dă cu bâta-n baltă împroşcându-vă pe voi şi să-i luaţi apărarea când îi împroaşcă pe alţji, şi n-o să se maturizeze în vecii vecilor.

   Apreciază

 3. Simt nevoia să mai fac niște precizări.

  Elena n-a supărat pe multă lume. Lui Cudi cred că o singură dată i-a lăsat un gust amar, legat de un comentariu neasumat din trecut, care până la urmă nici nu a fost al ei. Pe Renata a enervat-o de multiple ori, dar Renata are o serie de convingeri ireconciliabile cu ale Elenei și Renata se enervează foarte des când e contrazisă (lucru observat nu doar pe blogurile noastre). Pe mine m-a scos din pepeni atunci când m-a acuzat de o chestie cu care m-au tot pisat la cap o serie de alte persoane în trecut și de care eu nu mă știu vinovat. În schimb, Arlech, cu tine lucrurile sunt diferite.

  Voi două vă sunteți profund antipatice una alteia. Tu nu-i poți suporta comentariile în timp ce ea are din ceva motiv convingerea că ești bărbat, și unul de joasă speță, și că o urăști sau ceva. Înainte de a ne certa, i-am dat temă să-și modifice modul în care te privește, să încerce să fie prietenă cu tine, făcând primul pas spre o relație mai armonioasă. N-a fost ușor, dar până la urmă a zis că crede că am dreptate și o să încerce. Și a făcut-o, în felul ei – au fost acele comentarii împăciuitoare de la Renata, în care tu i-ai dat cu tifla. După care a venit la mine și a zis că a încercat, dar nu se poate.

  Dar măcar ea a încercat.

  Apreciază

  • „I-am dat temă…”
   Interesant. Oare Lotus & Elena = guru & discipol? 😈

   „Tu nu-i poţi suporta comentariile…”
   Neh, eu nu pot suporta prostia din spatele comentariilor, fanatismul, suficienţa, convingerea că ea le ştie pe toate.

   „… acele comentarii împăciutoare…”
   Evident, tradiţia cere ca, atunci când vrei să te împaci cu cineva, să-i spui că are limbaj de „cocălar manelist”. Cu alte cuvinte: Eşti un dobitoc de cea mai joasă speţă, dar eu, o nobilă şi mărinimoasă doamnă iubitoare de pace, îţi trec asta cu vederea. :mrgreen:

   Concluzia lacustră 😛 : Lotusule, las-o baltă că măcăne!
   (Eu oricum consider subiectul închis.)

   Apreciază

 4. Lotus, acum am scotocit pe bloguri, că nu mai citisem demult la Dama de Ghindă, și ce descopăr?
  „Renata se enervează foarte des când e contrazisă (lucru observat nu doar pe blogurile noastre).”
  Cum mă enervez eu – ușor, repede, des – e de discutat. Dar care sunt locurile alea cu excepția blogurilor, unde se observă cât de ușor îmi sare țandăra?

  Apreciat de 2 persoane

  • Dacă nu comenta Elena la tine făcând trimitere spre blogul ăsta, poate nu-ți vedeam veci comentariul.

   Nu cu excepția blogurilor, ci cu excepția blogurilor noastre, că așa am scris. Iar acele locuri sunt, evident, blogurile altora.

   Apreciază

 5. Și dacă tot e liber la „tocat” Elena, uite și percepția mea. Elena e tipul clasic de analfabet funcțional, adică știe să citească, dar nu înțelege sensul celor citite. În plus, e complet lipsită de diplomație – faza cu sfătuirea, insistentă, să eliberez pisicul m-a uluit. Elena e genul „piți” pur-sânge. Și, ca orice „piți” care se respectă, e profund și explicit evlavioasă.

  Apreciat de 2 persoane